Alles past!

Zaterdag 11 november was de eerste repetitie waarin alles samenkwam. Orkest van De Nije Symfony, het koor van Collegium Vocale Fryslan, ingestudeerd door Gerben van der Veen, solisten Joep van Geffen (bariton), Fardau van der Woude (sopraan) en Rikkert van Huisstede (tenor en acteur), dansers van ‘Dance Connects’ uit Amsterdam Anna Riley-Shepard, choreograaf en regisseur Mayke van Veldhuizen en dramaturgisch adviseur Gooitsen Eenling. Een enorme cast. Altijd spannend en ook inspannend. Zal het in elkaar passen? Lukt het om alles op elkaar af te stemmen?

Naast heel hard werken is er in het orkest ook ontspanning, grapjes, soms hilariteit. Jelmer Scholte (2e violen) kijkt even met een grijns naar het koor dat de opdracht krijgt van Ronald Slager om meer dramatiek in hun zang te brengen. Concertmeester Syl van Heeringen kijkt toe.

Ook de dansers waren aanwezig, en hoe! Onder leiding van Mayke van Veldhuizen pasten ze de door haar bedachte choreografie op de muziek van Tsjaikovsky en de Carmina Burana. Tenor Rikkert van Veldhuizen past in het toneelbeeld en danst mee.

Het wordt een spetterende show op zondagmiddag 19 november (Harmonie) en zondagmiddag 26 november (De Lawei). Nog geen kaarten? Ga dan snel naar de ticketverkoop. En wil je niet allen worden vermaakt, maar wil je ook meer weten over het onderwerp genderidentiteit en -emancipatie kom dan ook naar de Zintuin op 10 december met ondermeer filosoof Ralf Bodelier en jongeren die deels ook onderdeel waren van de voorbereiding van dit programma. Combitickets met korting beschikbaar.

Plaats een reactie