Dirigent

Het gehele project staat onder de inspirerende leiding van Ronald Slager.

10+ profielen Ronald Slager | LinkedIn

Al op jonge leeftijd begon Ronald met muziek maken. Als 6-jarig jongetje speelde hij al op het elektronische orgel in de huiskamer. Om noten te leren lezen ging hij op blokfluitles. Na de blokfluitlessen moest er een keuze worden gemaakt welk instrument het zou gaan worden. Het werd de euphonium en de grondbeginselen zijn gelegd bij de plaatselijke muziekvereniging. En ook toen al was er de fascinatie voor dirigeren: Ronald stond met een potlood voor de spiegel mee te dirigeren met het eerste deel van Beethovens vijfde symfonie.

Toen Ronald 12 was, maakte hij de overstap naar de hoorn en toen ging het snel. Hij werd toegelaten tot de vooropleiding van het Utrechts conservatorium en daar behaalde hij achtereenvolgens het diploma docerend musicus en het tweede fase diploma als hoornist. Tijdens de studie remplaceerde Ronald bij professionele orkesten, zoals o.a. het Brabants Orkest, het Radio Kamer Orkest en het Radio Filharmonisch Orkest. Ook speelde hij in de musicalproductie Evita bij Joop van den Ende Theaterproducties en het Nationaal Jeugd Orkest.

Daarna heeft Ronald de Bachelor en Master orkestdirectie aan het Codarts conservatorium in Rotterdam succesvol afgerond. Hij is op dit moment dirigent van het Fries Kamer Orkest en Crescendo Ermelo. Naast zijn werkzaamheden als dirigent is hij werkzaam voor het Fries Muziek Archief, waar hij zich bezighoudt met de acquisitie van nieuwe componisten en het organiseren van concerten en cd-opnamen. Deze functie geeft hem de mogelijkheid om talenten te kunnen ontwikkelen die een waardevolle aanvulling zijn op het dirigentschap.
 www.ronaldslager.com

Naar boven >
Home >