Home

Kaartverkoop Festival Saint-Saëns 2021
Koop hier direct uw kaarten voor de concerten op 26 en 27 november 2021!

Dit is de website van Stichting De Nije Symfony. De stichting werd in december 2020 opgericht om het realiseren van symfonische muziekprojecten voor amateurs in Friesland en daarbuiten mogelijk te maken. Lees daarover hier meer.

IMG_8555-bewerktOm deze projecten te realiseren heeft de stichting het initiatief genomen tot het formeren van een orkest met een symfonische bezetting, de Filharmony Fryslân. Uiteraard is de bezetting van dit orkest afhankelijk van aard en inhoud van het betreffende project.
Daarnaast beoogt de stichting het laten ontstaan van nieuwe composities voor symfonische bezetting en het ontwikkelen van educatieve projecten voor spelers en scholen BO en VO.

De stichting werkt aanvullend op het bestaande aanbod in Friesland en wil op geen enkele manier concurreren met andere activiteiten. Daarom werkt de stichting vanaf het begin zorgvuldig aan het noodzakelijke netwerk met partners die de doelstellingen van de Stichting De Nije Symfony onderschrijven.

Festival Saint-Saëns 2021: het eerste project!
op 26 en 27 november 2021 organiseert de stichting haar eerste project: het Festival Saint-Saëns 2021, in Steenwijk en Leeuwarden. Centraal in dit project staat de voorbereiding en uitvoering van de Derde Symfonie van Camille Saint-Saëns door de Filharmony Fryslân. Op zaterdagmiddag 27 november is er tevens een kamermuziekconcert en een orgelconcert. Ook in deze concerten staan werken van Saint-Saëns centraal.
Lees hier meer over het Festival Saint-Saëns 2021.

Naar boven >